Tuesday, November 22, 2011

STANDARD OPERATING PROCEDURE (SOP): QUALITY CHECK

 Setiap kali check in hotel, hadi mesti buat QC dulu

Pastikan lampu menyala apabila suis ditekan.

Pastikan katil kukuh & tilam empuk

Pastikan laluan & bilik luas untuk berlari-lari

HADI KE CAMERON HIGHLAND

 Ibu ada kursus 3 hari kat Cameron Highland. Lepas abis kursus kita sambung cuti2 plak kat CH. Walaupun cuaca hujan sebelah tengahari tapi sempat jugak pergi macam2 tempat. Hadi seronok nampaknye dapat jalan2. Yelah dah lama ibu & babah x bawa Hadi jalan2. Last time masa pergi Lumut. Masa tu Hana dalam perut lagi

Healthy Strawberry Farm

Jalan2 tengok strawberi
Hadi makan aiskrim strawberi


Ye Olde Smokehouse
Rumah ni design Tudor & ada banyak pokok bunga
Kat lobby parking
Kat pintu masuk taman
Makan gula2 jap
















Butterfly Farm

Butterfly ye Hadi

Tengok tupai jap

Kura2 besar makan cendawan

Kedai Bunga

Kita minum dulu...penat ye

 Rose Valley

Main gelongsor

Ibu pun nak join sekali
Ladang Teh Bharat
Hadi nak ambik gambar sorang2 je

Hadi suka lari2 kat sini

Nak balik dah
Ladang Teh Cameron Valley

x bleh duduk diam la Hadi ni

Kea Farm

Tengok tu dia usik nenek

Monday, November 21, 2011

BIRTHDAY PARTY HADI


Tempat: KFC Extreme Park, Sect 13, Shah Alam
Time: 1.30 petang
Tetamu: Nenek & Family Pak Ngah (Paksu gi wedding, atuk sibuk memancing)


Birthday Cake: Kek Kukus Coklat
Menu: KFC
Sesi bergambar
Hadiah dari Nenek

Hadiah dari Babah & Ibu

Aktiviti: Makan-Makan

Aktiviti: Main-main

Aktiviti: Main-Main lagi

Aktiviti: Main-main lagi dan lagi

Monday, November 14, 2011

TEASER FOR NEXT ENTRY


 

Thursday, November 10, 2011

HADI IS 3


Ikhwan Hadi...

Ibu x pandai berkata-kata..ibu x pandai meluah perasaan...ibu mungkin x sesempurna ibu2 lain...Tapi kasih sayang ibu pada Hadi x pernah berkurang walaupun Hadi dah ada adik. Kekadang ibu tinggikan suara marahkan Hadi. Bukan maknanya ibu x suka Hadi. Tapi ibu nak tunjukkan apa yang salah & apa yang betul. Kekadang jugak ibu pukul Hadi, tapi pukul2 sayang. Sebab ibu x nak spoilkan Hadi.  

Nanti bila dah makin besar...
  • Hadi maybe dah segan @ x mau ibu cium2 & peluk2 Hadi
  • Hadi dah x tido sebantal & sekatil dengan ibu & babah
  • Hadi dah mula berkawan2 & dah x melekat dengan ibu & babah sangat
  • Hadi pergi sekolah (ibu risau bila tiba masanya ibu & babah kena lepaskan Hadi pergi sekolah. Nak belikan handphone jadi ibu boleh call bila2 Hadi kat sekolah nanti cikgu rampas plak handphone)
  • Hadi masuk sukan kat sekolah, luka @ cedera sana sini. Tapi ibu suka kalau Hadi aktif kat sekolah 
  • Hadi tersalah pilih kawan kat sekolah & terpengaruh dengan benda-benda x elok
Sedih pulak ibu kenangkan baby ibu yang sorang ni dah makin besar. Bukannya ibu nak Hadi kecil selama-lamanya. Cuma ibu x nak Hadi makin jauh dari pandangan ibu & ibu jauh dari hati Hadi.

SELAMAT HARI JADI SAYANGKU IKHWAN HADI...

Ibu doakan yang terbaik di dunia & akhirat untuk Hadi. 


Wednesday, November 9, 2011

HOW TIME FLIES

He's going to be 3 tomorrow

Thursday, November 3, 2011

SEKSI DI PLAYGROUND

Ibu suka gambar ni...Luv u, Hadi
Baru sempat main kejap je, ada plak mamat jual eskrim dok menunggu kat playground. Hadi pun mula la nak eskrim. Makan eskrim batang sampai basah seluar & comot mulut & lengan. Apa lagi tanggal seluar buat lap la. Ajak balik rumah x nak. Nak sambung main lagi. Haaaa main la dgn pakai pampers tu. Shame shame x malu la Hadi.
baju pun dah muat2 je pakai. mana x nye dah 16 kg
Uiiikkk nampak vontott
Suka betul kalau dapat main gelongsor terowong ni
Ibu yang keletihan lepas program kat opis. Muka pucat lesi. Tapi Hadi punye pasal layankan gak gi playground

Thursday, October 27, 2011

INCOGNITO @ DISGUISE

Magician

Casanova

Elvis Presly

Sarjan Misai

Hip Hop Girl
 Using PicSay for Android