Friday, May 29, 2009

hadi berendam lagi...


20 - 22 Mei lepas, ibu ada kursus kat bluewave hotel. apa lagi, babah pun ambik cuti 20hb tu sebab nak bawa hadi mandi paddling pool. yelah kat melaka ari tu kan x dapat pakai swimming trunk comey hadi.

apa lagi si hadi. bukan main suka dia main air. gaya macam duduk dalam walker pun ada gak. sebab kakinya bleh cecah lantai paddling pool tu.




nanti ibu & babah kena bawa hadi mandi laut plak la. tunggu besar skit ye. kalau x kesian kena sunburn nanti.


Wednesday, May 20, 2009

hepi mother's day...

ini la first time ibu dapat sambut mother's day. so, ibu & babah bawa nenek & hadi gi makan2 kat boston seafood, aeon bukit tinggi. kesian hadi sebab x leh makan lagi. temankan ibu, babah & nenek je la k. layan le mainan hadi kat dalam buggy baru hadi tu. buggy ni beli kat sogo masa sale minggu lepas. hadi suka sgt kat buggy ni. kalau pakai stroller lama, x mau langsung duk dalam tu.



kat boston order steambot & nasi goreng seafood nye.



nasi gorengnye memang best ar. tapi banyak sangat, x larat nak abiskan. babah gak la tukang abiskan. kesian babah, tu pasal la babah hadi jadi semakin sihat & montel.

hadi @ 6 months



pejam celik...pejam celik, hadi dah masuk 6 bulan rupanye. cepatnya masa berlalu ye. sekarang hadi dah pandai pusing sambil meniarap. cuma x pandai merangkak ke depan lagi. mengundur je tau.

ibu pun dah tukar susu formula hadi dari SNOW ke Enfapro A+. Mahal le skit susu baru hadi ni. tapi x pe la. asalkan hadi dapat khasiat yang secukupnya kan :-) sekarang kalau sempat, pagi2 ibu masakkan bubur nasi kat hadi. letak kentang @ carrot @ brokoli dengan ayam @ ikan bilis.

berat badan hadi pun sekarang x la naik sgt sebab dah lasak sekarang ni. ni le gambar hadi main2 dengan babah kat laman rumah nenek. x lama lagi ibu, babah & hadi nak pindah ke rumah baru. x tau la camne rupanye kita idup sekeluarga kat umah baru ye.