Tuesday, October 26, 2010

lagu hangat masa ni

'epi beday tu yu..epi beday tu yu'

si hadi ni nyanyi semenjak dua menjak ni. okla..okla hadi, ibu & babah tau. x lama lg birthday hadi yang ke 2 kan??. nanti ibu & babah tempah kek yang comel untuk hadi ye. siap ada lilin, so hadi bleh tiup.

Tuesday, October 19, 2010

HADI BUSY

Ni lagi satu gambar2 yang dah basi masa open house 25 September lepas.



Tengah ibu & nenek memasak kat dapur, sibuk la hadi ni mengacau babah menyusun kerusi meja kat luar. Dah elok2 babah susun, hadi sorong plak kerusi tu ke tempat lain. Konon2nye mcm babah tu susun x betul la. Hadi...hadi..dah la x mandi lagi



MAIN BUNGA API


Ni gambar dah basi bulan pose yg lepas.



Tahun ni hadi dah pandai berjalan & berlari, so ni la 1st time ibu & babah bagi hadi main bunga api. Memula nampak takut-takut je, tp lama2 hadi ok. Tapi lepas tu dah mula boring. yelah main bunga api biasa je.



Disebabkan hadi x brp reti nak main bunga api lagi, terpaksa la babah sama2 pegangkan bungi api tu . kalau x luka plak hadi nanti

Wednesday, October 13, 2010

HAZIQ 2ND BIRTHDAY


"BIRTHDAY BOY"

Ahad (10/11)ada makan2 sambut birthday Haziq yang ke 2. menunye: semua yang grill2 aje. sosej, isi ketam, ayam & ikan siakap bakar. memang best la cicah dengan air asam.



bukan main suka hadi, walaupun muka tu nampak blur je mula2. part yang dia paling suka, part nyanyi lagu happy birthday & tiup lilin. hadi plak yg over excited nak tiup lilin.




x pe la hadi, bulan depan birthday hadi, ibu & babah belikan kek & pasang lilin untuk hadi tiup k


Wednesday, October 6, 2010

TALKING HADI...

ye...sekarang hadi dah pandai menyanyi & bercakap... banyak jugak simple words yg dia boleh cakap. walaupun kekadang tu dgr bunyi pktn yg belakang je :-)

ini la antara perkataan yang dah boleh disebut..

FISH


CHICKEN / AYAM (tp bunyi nye AYEM..hihihi)


CAT / MEOW


BIRD


DOG


UKU (referring to muruka la apa laie. snack favorite hadi ni...lagi2 yg tang kacang pis hijau tu. bleh berebut dgn babah lg)


UPIN & IPIN (tp sebut PIN je)


STAR (sebutannya TAR)/ BINTANG (sebutannya INTANG)



Hadi pun dah kenal semua family member belah ibu...walaupun x pandai nak sebut / panggil lagi...antara yg dah pandai disebut, for sure la ibu & babah. pastu...NENEK, ATUK, PAKSU, HAZIQ.

Cuma pak ngah & mak ngah payah skit nak sebut part NG tu. x pela bleh practice lg hadi ye