Monday, February 20, 2012

Dari Swimming Pool Ke Tepi Pantai

Mana x berbelang badan...dah abis swimming pool g jejalan kat tepi pantai plak.

Jom nenek kita jalan2
Nak balik dah ke Hadi???
Cantik la kulit kerang yang hadi jumpa ni kan???
Hana Dibab dok tekun main pasir
Hadi x mandi laut pun. Ombak pun kuat & red flag. Sekejap je Hadi main kat tepi laut. Pastu sibuk nak gi sambung mandi kat swimming pool balik.

Monday, February 13, 2012

BERENDAM X SUDAH-SUDAH

 Hadi kalau dapat berendam, sampai x mo balik bilik dah. Puas la ibu & babah berlakon konon nak tinggalkan dia kat pool. Dia buat x reti je senyum2 siap cakap 'babai ibu..babai abah'. Sabor je la. Lakonan ibu & babahnye x mantap kot hihihi.

Sampai Swiss Garden kulit Hadi tu cerah skit la dari babah. Bila time nak balik Shah Alam, dah kena sunburn. Merah2 dah kulitnya, dah berbelang2 badan tu. Ibu plak rupa nak pakaikan sunblock. Sudahnya kulit Hadi dah jadi lebih gelap dari Babah.

Dah masuk time lunch. Bebudak lain dah selesai berendam. Hadi masih tak mau naik lagi.
Sekarang dah berani main air sendiri kat pool kanak-kanak. Nanti bleh la ibu hantar pergi kelas berenang.
Dah berapa banyak pelampung yang Hadi ada. Tapi macam dah kira wajib mesti beli pelampung baru bila sampai kat tempat lain.
Lepak jap kat tangga
Apa plak dibuatnye tu?? Air masuk mata kot.

Wednesday, February 8, 2012

SUNBURN


Muka kena sunburn akibat berjemur dekat swimming pool....Pagi ni dah kena pergi sekolah. Senyum kelat je, baru terjaga dari tido :-))