Thursday, December 31, 2009

2nd trip to i-city


seperti dijanjikan, kita pergi jugak ke i-city for 2nd time. kali ni meriah skit kat situ sebab ni malam tahun baru. ada jualan & konsert untuk sambutan tahun baru malan ni. kita pergi dalam pukul 8 malam lepas hantar nenek naik bas pergi keja.


ibu & babah malas nak stay lama2 sebab orang makin ramai, lagipun hadi mengantuk plak nanti. sebenarnya ada pertunjukan bunga api, tapi ibu & babah x kuasa la nak tunggu sampai 12 malam kat situ dengan suasana sesak. hadi pun mesti x selesa dan mengantuk dah.

malam tu ibu belikan cekak mickey mouse & pedang saber yang berlampu. pelik hadi tengok mainan2 tu bekelip-kelip lampunya :-) ni le rupa hadi dengan mainan2 tu


comel betul si hadi dengan cekak mickey mouse & seluar polka dot. tapi ngape hadi masam je, ngantuk @ penat la tu :-)

Saturday, December 26, 2009

trip to i-City

tak la jauh pun i-city ni, kat seksyen 7 je. sekarang ni open untuk public sempena tahun baru & krismas. ada pertunjukan lampu LED & giant punya pokok krismas starting pukul 7 malam sampai 10 malam. jadi kita pun singgah la dengan babah, nenek, kak long, kak ngah & mak ngah.


kak long & kak ngah siap main salji buatan. tapi hadi x pergi tempat tu sebab takut habuk banyak. nanti batuk plak hadi.

suka betul hadi pergi i-city. pelik tengok banyak sangat lampu yang nampak macam salji berguguran. sayangnyer kali ni x bawa kamera, so gambar pun x berapa bagus la. lain kali kita datang lagi bawa kamera ye hadi!



Saturday, December 19, 2009

makan-makan di johnny's

ibu bawa nenek & atuk gi shopping kat jusco bukit raja. nenek kata nak cari purse baru. atuk pun tumpan g sekaki la bershopping. dapat la t shirt beberapa helai.


lepas shopping, singgah makan kat johnny's. nenek & atuk suka makan kat tempat ni. jadi ibu ajak le dia org makan kat sini. steamboat dia memang best especially sos nyer. hadi plak makan aiskrim vanilla, berkerut2 muka sebab sejuk.

nanti hadi dah besar, bleh la makan steamboat ni. sekarang ibu x berani bagi sebab takut plak kalau hadi allergic makan seafood.

Friday, December 18, 2009

ziarah tok babah...

2 minggu lepas, tok babah dah dtg ziarah hadi kat DEMC. so, ari ni babah, ibu & hadi pergi ziarah tok babah plak kat ampang. tok babah selalu telefon babah tanya pasal hadi. suka sangat dia kat hadi.

lepas ziarah tok babah, kita pun singgah la sunway pyramid. saja singgah jalan2. masa kat situ, dapat la hadi merasa naik kereta ni. siap buat bunyi2 lagi :-) hadi..hadi..




amboi bukan main suka si hadi. sampai nak berdiri kat dalam kereta tu. tapi sekejap je hadi duk kat dalam kereta tu. sebabnye susah nak turun naik sunway pyramid tu dengan kereta ni. tak pe la, lain kali kita datang lagi hadi ye.

sambil jalan2 sempat la bw hadi gi tengok tempat org main ice skating. muka macam pelik je si hadi. dok pikir kot apa benda la yg org2 tu buat ye :-)


late lunch plak kat chicken hartz. hadi siap muntah sebab x bleh makan whipped potatonyer. sebab whipped potatonyer yg segera punya. macam2 la hadi ni. bleh tau plak dia whipped potato tu yg tepung punye. ibu terpaksa gi beli t shirt utk hadi. bila ibu sampai balik kat chicken hartz...rupa2nyer hadi dah tido. so, tukarkan gak la baju & tidokan kat dlm stroller

yang sebenarnya...si hadi ni kepenatan. dari tengahari ke senja, x tido2. tapi disebabkan jalan2 punye pasal, sanggup tahan mata. tapi bila dah x tahan sangat, ini la kesudahannya.

Monday, December 14, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby Smiling Contest

kali ni ibu nak masuk Cutest Baby Smiling Contest kat MomBloggers Planet . ni kira pertandingan yg last skali untuk tahun ni. bagus la ada pertandingan camni. bleh la ibu2 ni tumpang glamer anak2 kan??? kah..kah..kah..

selain dari pertandingan ni, MomBloggers Planet ada mcm2 tips, artikel & dll. lagi yg bagus untuk ibu baca. maklum la pertama kali jadi ibu. tima kacih banyak2 MomBloggers Planet .

hadiah2 untuk pertandingan ni memang menarik sangat sumbangan photobook dan alicewonders jadi, ibu pun dengan jayanya cari la dalam fail2 kat komputer ni. Payah gak nak cari gambar hadi senyum dengan comelnyer. sebab ibu rasa memang semua gambar tu comel. rambang mata la nak pilih gambar yg comel skali. he..he..he..

cari punya cari....ini la hasilnyer...



nama: ikhwan hadi bin syed hazni
tarikh lahir: 10 November 2008 / 12 Zulhijjah 1430H

gambar ni diambil masa hadi kena tahan kat DEMC sebab batuk berkahak. tiap2 pagi & petang kena buat fisio. tapi seperti biasa la, hadi ni sakit pun macam tak sakit. tengok la tu siap bleh senyum lebar. maklum la beraya korban kat hospital.

bila HADI senyum,
ibu & babah hilang rasa penat bekerja;
bila HADI senyum,
ibu & babah x jadi nak marah;
bila HADI senyum,
ibu & babah tau yang HADI gembira berada di samping kami;
bila HADI senyum,
rasa nak gigit2 pipi HADI;
bila HADI senyum,
nampak semua gigi2 comel tu;
bila HADI senyum,
ibu & babah rasa bahagia;
bila HADI senyum,
ibu & babah tau yang kami dah buat yang terbaik untuk HADI

ibu & babah sayangkan hadi...muaaaghhhh :-)

Friday, December 11, 2009

hadi kulum duit 50 sen!!!!

nak di jadikan cerita...11/12/2009 selangor cuti sempena birthday sultan selangor. so, babah kena la keja. ibu & hadi tinggal kat umah la.

sejak dua menjak pandai berdiri ni memang bukan main buas & lasak lagi si hadi ni. dia pun berdiri la kat coffe table main handbag ibu kat situ.dah biasa tengok dia gigit2handbag ibu tu. jadi ibu biarkan je la, sambil tu ibu pun tengok la tv.

bila ibu tengok balik, ibu nampak hadi tengah main air liur dia yang banyak kat atas lantai kat pintu depan umah. ibu pun pelik la, ngape banyak sangat air liurnye. pastu nampak mulutnyer macam tembam semacam, macam ada benda kat dalam mulut. ibu pun masukkan la jari dalam mulut hadi. nak tengok kalau ada apa2 kat dalamnyer. rupa2nyer, ada duit 50sen!

ya Allah! terkejut besar ibu dibuatnyer. rasa macam nak gugur jantung ni. agaknya punggah punya punggah...dalam diam masa ibu tengah leka tengok tv, si hadi ni dah buka zip handbag ibu. ibu pun x tau la sejak bila plak dia pandai bukak zip ni.

ibu pun SMS la babah bagi tau. apa lagi, babah pun call la ibu. babah pun pelik camne hadi bleh bukak zip handbag ibu. hish...macam2 la hadi ni. lain kali jgn main lagi tau.

ini la saat2 awal hadi menggigit handbag ibu...bukan main lagi ye! abis la handbag ibu tu berbekas dengan gigi2 hadi


Saturday, December 5, 2009

ye..ye..hadi dah pandai berdiri


1st time hadi berdiri tanpa sokong on 2 Disember 2009, selepas keluar hospital. bukan main suka dia, siap suruh org tengok dia bila dia berdiri. macam2 la hadi. syukur alhamdullillah...langkah pertama hadi untuk belajar berjalan nampaknye. walaupun susah skit nak berdiri untuk tempoh masa lama sebab badannyer semangat.



lepas ni hadi kena belajar jalan pulak k. senang ibu & babah nak bawa hadi jalan2 tau. nanti ibu bleh belikan hadi kasut yang cute untuk hadi pakai.

doraemon...

ramai yang dah mengadu, semput nak dukung hadi ni. dah la tu, x nak duduk dalam stroller. bila letak dalam stroller, mula la senyap & muncung je mulut tu. apa lagi merajuk la si hadi ni. kekadang kesian plak tengok. itu la, hadi malas nak belajar jalan.

jadi untuk memudahkan nenek, atuk, ibu & babah bawa hadi jalan2 kat umah memasing, babah belikan basikal tolak doraemon untuk hadi. basikal ni boleh dikayuh plak bila hadi dah besar nanti. hadi pun suka naik basikal ni sebab ada lagu twinkle twinkle little star.



nenek pun bila ambik hadi kat rumah nenek normah guna basikal ni gak. nenek kata x larat nak dukung hadi lama sgt. jadi sekarang semua org dah senang & hadi pun suka hati.

1st bday present

ibu & babah decide untuk beli walker sebagai hadiah bday hadi sebab hadi x boleh jalan lagi. walker ni boleh ditukar jadi wagon bila hadi dah besar nanti. harap2nyer hadi rajin la nak belajar jalan dengan adanya walker ni :-)



suka betul hadi dapat hadiah baru. habis ditunggang terbaliknyer walker ni. x kisah la hadi nak buat apa. tapi kalau hadi pandai jaga barang2 mainan hadi, ibu & babah x kisah nak beli mainan yang berharga. nanti boleh simpan & kongsi dengan adik2 hadi akan dtg.

Friday, December 4, 2009

online shopping


ini la gap sleepwear yang ibu belikan online untuk hadi. ibu & babah suka la baju ni. comel la hadi pakai. nanti ibu beli lagi, tapi babah bayar ye. ok ke mcm tu :-) tq, babah.

hadi admitted ke DEMC lagik....

buat kali kedua, hadi di admitted ke DEMC lagi sebab penyakit yang sama. alahai...kesiannya anak ibu. tapi kali ni x seserius dulu, sebab hadi x sampai tahap demam lagi & masih ada selera makan & minum. jadi x payah la kena masuk air. kali ni hadi kena tahan wad dari 25/11/2009 sampai la 30/11/2009.
nampaknya beraya korban di hospital la tahun ni. nasib baik raya korban, kalau raya puasa mau ibu meraung. mana taknye, kesian kat nenek sorang2 buat persiapan. ini la gambar hadi beraya di hospital. suka plak dia....sudah2 la hadi. x larat ibu & babah duk hospital. bak kata babah bukan mati kutu dah, kutu kat kepala pun bleh mati..




sepanjang kat hospital ramai gak yang melawat hadi antaranya:-

a) atuk & makcik (abah);
b) pak long sekeluarga;
c) aunty ernie & mak;
d) paksu;
e) nenek; dan
f) mak ngah & haqiq.

dan inilah pelawat setia hadi tiap kali masuk wad, kak long & kak ngah :-)

Monday, November 16, 2009

follow up check

ari ni hadi ada follow up check dengan doktor fadzillah. syukur alhamdullillah...doktor kata hadi dah ok. x de lagi bunyi kahak, so hadi x perlu lagi makan ubat2 yang doktor bagi tu. cuma kena habiskan ubat singular tu.

ramai yang kata hadi ni sakit / demam sebab nak kurangkan berat badan. jadi boleh la jalan lepas ni.

komen ibu: x de maknanyer. seminggu kuar hospital,berat naik dari 10kg kpd 10.5kg :-)hadi pun masih belum boleh berjalan. kesimpulannya, hadi ni manja sangat & malas nak jalan lagi. he..he.he.. ni babah la ni, manjakan sangat. tapi bukan babah je kan? nenek & atuk & ibu pun sama. mana taknye..3 tahun punya tunggu :-)

Sunday, November 15, 2009

something fishy going on :-)


disebabkan hujan yang x berhenti2, ibu & babah bawa hadi pergi tengok ikan dekat tasik shah alam. kak long, kak ngah & nenek pun ikut sama. ni 1st time hadi pergi sini, kak long & kak ngah dah banyak kali pergi. tapi biasa la, kecoh macam x pernah datang sini tengok ikan2 tu.

kak long & kak ngah sempat lagi makan aiskrim, hujan2 ni


cantik2 jugak ikan2 & akuarium yang ada. berminat jugak nak bela ikan kat umah. tapi bila ibu mengenangkan yang kita ni pagi2 gelap lagi dah kluar umah & lepas maghrib baru sampai umah, rasanya nanti dulu la bab2 bela ikan ni.

nanti la ye hadi...ibu tau hadi suka tengok fish. sebab petang2 selalu atuk bawa duduk tepi kolam & tengok ikan makan. nanti kita ajak babah pergi Aquaria plak ye :-) bleh naik lrt bawah tanah skali.

Saturday, November 14, 2009

playtime...

ari ni kita pergi tesco extra sebab dah lama x pergi situ dan nak beli susu hadi dengan hadiah untuk ofismate ibu yang baru dapat baby. lagipun dapat la bagi hadi main2 kat situ. maklum la musim hujan, nak pergi tasik / playground x boleh.

kat tesco extra tu ada playland untuk kanak2. kira murah gak sebab, sekali main satu token je. satu token harganye RM1. murah le banding kalau gi funfair. mula2 main, hadi blur je, sebab baru terjaga dari tidur. hadi pun x berapa berani main kat situ sebab banyak sangat pergerakan dan bunyi muzik.



yang hadi suka bila naik cawan berpusing. bukan main relax lagi dia, sambil tengok keliling. sampai 2 kali ibu bagi hadi naik cawan berpusing. ok la, lain kali kita pergi lagi ye :-)

Tuesday, November 10, 2009

SELAMAT HARI LAHIR YANG PERTAMA...IKHWAN HADI !


SYUKUR ALHAMDULILLAH...hari ni umur hadi genap 1 tahun. ibu & babah doakan yang terbaik untuk hadi di masa hadapan. semoga menjadi insan yang berjaya dunia & akhirat. sihat tubun badan dan sentiasa diberikan hidayat oleh ALLAH s.w.t.--AMIN--

ada beberapa perancangan ibu & babah untuk pastikan hadi mendapat yang terbaik yang mampu ibu & babah berikan.

contohnya bila umur hadi masuk 3 tahun, ibu & babah:-
a) nak hantar hadi follow smart reader's, KUMON's & music class;
b) weekend hantar hadi gi belajar swimming;

bila hadi dah masuk sekolah plak, ibu & babah bercadang nak hantar ke sekolah yang ada penekanan subjek sekolah biasa & sekolah agama. jadi hadi boleh kejar ilmu dunia & akhirat.

adik2 hadi pun akan ikut perancangan yang sama. supaya takde yang kata ibu & babah ni pilih kasih :-)

p/s: ibu & babah pun rasa tiba la masanye nak tambah lagi bilangan ahli keluarga kita :-)

hadi admitted @ DEMC

hmm...setelah beberapa hari demam & buat neb di DEMC, hadi masih demam & batuk pun makin kuat. malam2 susah nak tidur. akhirnya, khamis lepas paksu hantar ibu untuk bawa hadi ke DEMC jumpa dr. roliza. sebab doktor koshy sedang bercuti. dr. roliza syorkan hadi diadmitted ke wad sebab bunyi di bahagian dada kuat. ibu setuju je dgn cadangan doktor tu. sebab ibu dah tak tau nak buat camne. hadi dah tak nak makan, susu pun x nak minum. risau ibu & babah dibuatnya.

hadi masa mula-mula admitted, tengahari 5/11/2009

so, ibu pun cancel la nak masuk ofis petang tu, sebab kesihatan hadi lebih penting. ibu nak temankan baby ibu yang sakit ni.

nasib baik la babah dah buatkan insurans untuk hadi. itupun lepas berkali2 ibu suruh. syukur alhamdullillah...insurans cover 99.99% kos. babah kena top up dalam RM200 je. so, dapat la hadi duduk bilik yang selesa. mula2 hadi kena duduk bilik double. tapi ibu tau hadi x boleh tahan duduk bilik double. bukan apa, susah nak tidur sebab kawasan limited. hadi mana boleh tidur atas katil. mesti nak kena bentang toto dan tidur kat lantai. tambahan plak, buaian tak ada. lepas tu kena berkongsi tv plak. hadi kalau ada tv susah nak tido. sakit2 pun nak jugak tengok tv especially iklan.

malam pertama, hadi pun dapat la tukar ke bilik Emerald. Selesa sangat la. untuk tempoh 5 hari berkampung di DEMC. malam tu jugak doktor masuk jarum kat tangan kanan hadi untuk masukkan antibiotik & air. kesian ibu tengok, tangan hadi kena balut dua2 belah. sebelah kiri dibalut jugak sebab takut hadi tarik balutan kat tangan kanan tu. dah macam transformers @ robocop dah ibu tengok tangan hadi.


Sepanjang 5 hari tu, hadi kena neb setiap 3 / 4 / 6 jam sekali, kena check peratus aliran oksigen dalam badan, kena check suhu badan, makan ubat2 ikut time, masuk air dalam badan sebab kurang minum & makan, masuk antibiotik dan hari jumaat (6/11/2009) plak mula buat fisio. masa fisio ni la ibu & babah tak tahan. tak sanggup tengok hadi kena tepuk kuat2 dan kena sedut kahak guna tiub. nasib la ibu & babah x di bagi masuk bilik fisio. kalau x mahunye ibu & babah yang menangis lagi teruk dari hadi. tapi ibu & babah tabahkan la hati. sebab ini la caranyer nak keluarkan kahak yang banyak. hadi pun meraung & menangis bukan main lagi setiap kali makan ubat, buat fisio & ambik neb.

disebabkan hadi ni lasak, ari sabtu tu nurse x dapat masukkan antibiotik dan air dalam badan hadi sebab jarum kat tangan hadi dah tercabut. x sanggup ibu & babah tengok darah yang banyak kat tangan kanan hadi tu. nasib baik la doktor kata x perlu masuk air lagi, kalau x kena la cari urat kat tangan kiri plak. adoi...x sanggup la ibu. bila dah buka balutan kat dua2 belah tangan, hadi pun mula la lasak. sakit tapi macam tak sakit. sabtu (7/11/2009), hadi dah mula nak makan & minum susu. senang skit hati ibu. ibu pun buatkan la bubur nasi dengan carrot, kentang, daun sup & isi ikan siakap. suka betul hadi makan, walaupun x banyak macam biasa. hari sabtu, hadi kena buat fisio 2 kali, pagi & petang. doktor kata bunyi kat dada pun dah ok. cuma ada sikit2 kat belakang badan.

syukur alhamdullillah...hadi dah mula minum susu & makan lebih banyak berbanding beberapa hari ni. dah mula senyum lebar dan ketawa besar walaupun suara dah nak hilang :-)

isnin (9/11/2009), doktor fadzillah pun benarkan hadi keluar hospital. so, sekarang hadi kena sambung makan ubat ikut time sebab batuk ada lagi sikit2. hadi pun kena buat follow up dengan doktor fadzillah 16/11/2000 ni.

terima kasih la pada nurse2 tingkat 4, doktor roliza & doktor fadzillah kat DEMC atas layanan dan perkhidmatan yang baik sepanjang hadi berada di DEMC.

Wednesday, November 4, 2009

hadi demam + batuk + selsema + cirit birit


alahai...kesian betul kat anak ibu & babah ni. nape la bleh kena semua penyakit ni serentak. nak makan pun hadi x de selera. mana taknye batuk teruk. kurus la anak ibu & babah ni nanti. apa agaknyer yg bleh naikkan selera hadi ye. nanti ibu buatkan sup ikan la ye. nak makan bubur nasi hadi x nak.

kali ni hadi batuk teruk. sampai kena ambik neb kat DEMC selama 2 hari. neb plak 3 kali sehari. punya la hadi meraung kena neb. bukan sakit pun. meraung pun bukan keluar airmata. dok membebel & mengadu rupanyer. sian baby ye. sabar la sayang. sihat nanti ibu & babah bawa jalan2 ok. dr. koshy plak suspect hadi kena asma. hishhh..risau betul ibu. harapnyer x de apa2 la.

hari ni babah cuti sebab nak jaga hadi. maklum le bila sakit hadi ni mula la nak melepek je kat orang. x sampai hati ibu & babah nak tinggal kan kat baby sitter.

Saturday, October 31, 2009

12 Zulkaedah 1430H...



Ari ni genap la hadi 1 tahun ikut kalendar Islam. pejam celik...pejam celik, dah setahun si hadi ni. cepat betul masa berlalu. kali ni sambut birthday hadi tahun Islam sebab 10/11 jatuh hari isnin. susah la skit nak celebrate, jatuh ari kerja.

Sebab hadi baru 1 tahun & x faham apa2 pun lg, ibu & babah buat simple je. Beli kek, KFC, belon, topi party & buat sesi berenang2 di laman je :-) InsyaAllah tahun depan kita buat lagi meriah ye sayang!


Walau pun hadi dah masuk 1 tahun, tapi x pandai jalan lagi. mana x nya, badan kusss semangat. Campur plak dengan malas & manja, nampaknye merangkak je la si hadi buat masa ni.

Itu pun ibu x tau la macam mana lasaknye kalau boleh berjalan nanti. Sekarang pun dah cukup lasak. Siap makan kertas & getah ikat rambut lagi. macam2 la hadi ni.


Wednesday, October 28, 2009

sesi mandi manda di laman...



seperti yang dirancang, sesi mandi manda di laman dengan kak long, kak ngah & haziq pun jadi la. mak ngah & pak ngah hadi keja. jadi sepupu2 hadi pun lepak la kat umah kita sebab nenek pun ada nak tengokkan dia org.

bukan main suka lagi hadi & cousins mandi manda kat swimming pool baru. sampai kecut2 & berair hidung la dibuatnya. hadi mandi togel je. x pakai swimming trunk pun :-) lupa plak ibu nak bagi pakai. x pe la k. lain kali ibu pakaikan. kalau x kena la ibu censoredkan gambar hadi untuk blog. he..he..he..

Sunday, October 25, 2009

jom makan sate kajang


lepas hantar nenek gi kerja shif malam, hadi, ibu & babah gi kompleks pkns. sebab ibu terasa nak makan sate kajang hj samuri. tapi masa tu ada satay ayam & daging je. sate perut yang ibu suka tak de sebab dia orang tengah pindah kilang. jadi tak de la lain-lain jenis sate untuk sementara waktu.

hadi pun join la makan sate ayam. sate daging hadi tak makan sebab ibu takut hadi tak larat nak kunyah & tercekik plak nanti. cukup suka hadi makan sate ayam dengan nasi impit. nasib baik la hadi tak buat perangai, siap naik kaki atas kerusi & meja makan la. jadi boleh la ibu & babah makan dengan tenang sambil suapkan hadi :-)

Saturday, October 24, 2009

swimming pool


ari tu masa gi tesco, ibu & babah jumpa pool yang sesuai untuk hadi. harganye pun tak mahal. tapi problemnyer, ibu kena la tiup badan pool tu. kalau tak, tak boleh la nak tampung air. saja beli pool yang macam ni. sebab masa hadi mandi pool kak long & kak ngah dulu, hadi suka berpaut kat dinding pool. bila buat camtu, air pun mengalir la keluar.

jadi nak elakkannya, ibu pun beli la pool yang ala-ala pelampung tepinya. jadi boleh hadi berdiri sambil bersandar @ paut kat diding pool tu.

bukan main suka lagi hadi tengok ibu tiup pool. x sabar2 nak masuk & duduk kat dalam pool tu. okla, nanti esok kita ajak kak long, kak ngah & haziq mandi pool skali ok!

Tuesday, October 13, 2009

hadi @ 11 months



ye ye...bulan depan saya nak masuk 1 tahun. ye..ye..!!!

nampaknye, tinggal sebulan je lagi hadi dah nak masuk 1 tahun. sekarang ni hadi masih ada 7 batang gigi & x pandai berjalan lagi. tapi mulut becok bukan main & dah pandai nak bukak tutup kabinet dapur, oven nenek, kabinet tv, tarik kerusi meja makan. siap jengket kaki kat walker nak capai & bukak tutup bebarang tu. pantang lepa, ada de dibuatnyer. kalau main, abis satu kotak mainan ditaburnya. dah x bleh buat apa dah. ikut suka hadi la. asalkan hadi happy k :-)

p/s: kalau pecah la cermin oven nenek tu, alamat x dapat la ibu nak buat kek @ kuih raya lagi. nenek pun termenung je la tgk ovennya yg selamat dikejakan pintunyer dik hadi tu :-) sabar je la

Friday, September 25, 2009

hadi mandi kolam...



amboi bukan main suka hadi mandi kolam kat laman rumah pak ngah dengan kak long, kak ngah & haziq. x sangka plak ibu hadi pandai mandi kolam. nanti ibu & babah carikan kolam untuk hadi. bleh kita ajak kak long, kak ngah & haziq mandi kolam kat umah kita plak ye...

Tuesday, September 22, 2009

aidilfitri bersama hadi..


ibu, babah, hadi, pak su & nenek


kak ngah, mak ngah, haziq, pak ngah & kak long


nenek & cucu2 kesayangannya

seronok betul ibu & babah dapat beraya dengan hadi tahun ni. comel betul ibu tengok hadi pakai baju melayu. tapi tengah hari dah tukar baju lain. kesian tengok hadi berpeluh-peluh. pagi raya lepas sembahyang raya, ibu, babah & hadi gi ampang jengok atok hadi. atok hadi ni memang suka sangat dengan budak lelaki. boleh kata tiap2 hari atok telefon babah tanya pasal hadi. walau pun atok dah x larat nak dukung hadi, tapi atok tetap nak dukung hadi & bawa jalan-jalan.

lepas pergi ampang, kita pegi banting plak. pergi umah mak ngah & abah alang babah. dia org ni adik-beradik ibu babah. penat gak la. sebab pukul 9 lebih baru sampai shah alam. tapi seronok la bawa hadi jalan-jalan kutip duit raya.

ibu & babah bersyukur sangat dapat sambut raya dengan hadi buat pertama kalinya. harap2nya akan datang dapat la beraya berempat plak :-) insyaAllah...

tahun ni baju kita temanya warna purple. walau pun baju ibu x la begitu purple. ada la sejemput warna purple, tapi tudung tetap purple :-) kebetulan family pak ngah pun tema warna purple gak. takpe la, tahun depan kita pilih satu warna untuk semua orang pakai sama. ok tak? ok la tu...