Friday, May 11, 2012

Trip to Kidszania

Tunggu bas..
Head count
Teacher dok tanya kalau2 ada sesiapa nak pergi toilet dulu. Hadi x ambik pot pun sebab pakai pampers lagi hihihi
Memula dapat surat offer untuk pergi Kidszania ni ibu macam excited la. Sebab memang ada niat nak bawa Hadi pergi sana. Tapi belum ada masa lagi nak pergi. Lepas tu macam x berapa berani plak nak bagi Hadi ikut teacher pergi Kidszania dengan kawan2. Iyalah..Hadi ni kalau dibawa berjalan dengan ibu & babah pun, aktifnya x terlayan. Ini kan pula teacher nak jaga dengan kawan2 Hadi yang ramai tu. 

Amboi sukanye..teacher suruh beratur berdua2. Tapi Hadi macam biasa la mana bleh dok diam. Ibu kena tunggu jugak sampai Hadi naik bas. memula ingat Hadi la yang paling kecik ikut trip ni. Tapi rupanye ada yang lebih cute. Tengok gegirl yg pakai tudung pink tu. Supercute kan??
 Pastu pergi plak naik bas yang CIC charter. Uishhh risau sangat2 la. Dalam kereta pun Hadi bukan mau duduk diam. Ini kan pulak naik bas.

Babai Hadi...Camne la gamaknye anak aku dalam bas tu. Sabar je la ye teacher
Tapi sebab kesian plak kalau Hadi x dapat pergi. Nanti kawan2 cerita macam2 Hadi dengar je. Sedih plak nanti. Jadinya, ibu pun bagi la Hadi ikut trip tu. mahal gak entrance fee dia. RM55 per head. X pe la asalkan Hadi gembira. Tapi dalam hati ibu punye la risau & bordoa macam2 masa kat ofis. Harap2 semuanya selamat & Hadi pun gembira.

Sebelum pergi siap singgah 7-11. Hadi nak beli air & biskut. tu dok pegang chewing gum. Ibu ingatkan coklat. Sib baik ibu sempat ambik sebelum Hadi naik bas.
Alhamdulillah..semuanya selamat. Masuk je kereta sibuk la Hadi cerita ada rumah terbakar lepas tu ada kawan yang jadi bomba & tolong padamkan api. Hadi pulak dapat jadi doktor. Bersihkan luka pesakit & balut luka. Lepas tu inject pesakit. Suka ibu dengar.

Masalahnye sekarang, ari2 plak dok ulang nak pergi Kidszania lagi. Hahaha...pening dibuatnye. Macam2 alasan ibu kena bagi. Okla la Hadi, ibu dah bagi tau babah. Babah kata nanti ada masa babah bawa Hadi & Hana pergi Kidszania lagi ye :-)

0 comments: