Monday, September 13, 2010

SALAM AIDILFITRI 1431H


ini kali kedua ibu & babah sambut raya dengan hadi. tahun ni temanya biru turqoise.

1st day raya, pergi ziarah kubur mak babah kat jln kuari. pastu pergi kg tasik ziarah tok babah. dlm pkl 3 plak gerak pergi banting. nak beraya kat rumah mak ngah dan abah alang babah. cukup main suka hadi pergi beraya kat banting. maklumla ramai kawan2 sebaya. tp kawan sebaya tu bukan nak main dengan hadi pun. yelah dia org dah besar nak main pun dengan yg sama besar la. tapi si hadi ni memang x tau malu. dia nak main gak dengan bebudak lain tu. bagus la anak ibu ni, peramah sesangat dengan bebudak & baby.

2nd day raya plak gi sg merab. ziarah kubur atuk ibu. lepas tu siap ronda2 kat area kampung tu dengan kereta sebab nak tengok byk rumah2 banglo yang tengah bina kat situ. cantik2 sungguh. on d way balik kita singgah makan kat retoran ayam penyet kat summit.

3rd day raya dah x tau apa nak buat apa sebab nenek dah start keja. so, kita pun balik la rumah.

tahun ni dapat la ambik family picture, walau pun punye la payah & lawak nak ambik gambar. maklum la bila dah ramai2, macam2 la yang x kena. ada yang terpejam mata la. ada yang x pandang kamera la. lawak betul. nasib baik la masa tu hadi x buat perangai.



kesian kak ngah, masa2 raya ni kena chicken pox la plak. dah x pasal2 muka pun bercapuk la dengan losyen calamine. sebelum ni kak long yang kena.

0 comments: