Friday, December 24, 2010

CHUGGINGTON: HADI'S FAVORITE CARTOON

CHUGGINGTON...CHUGGA CHUGGA CHUGGA CHUGGINGTON


ini la kartun kegemaran hadi. kalau dipasangkan dvd, memang menganga la dia dok terpaku depan tv tu. cakap la apa pun dah x dengar. hadi dalam dunia dia sendiri ms tu :-) bila kuar lagu tema chuggington mula la tergedik2 kegembiraan. hadi ...hadi. tapi x pela sebab kartun ni pun bagus sebab byk moral of the story & ajar benda yang baik2 je. lagi pun bahasanye x la kesat. macam ari tu, aku tengok ben 10 in malay. siap ada cakap perkataan bodoh la...mcm2 lagi la. sungguh x sesuai aku nak bagi hadi tengok. tapi masalahnye kat umah babysitter dia tengok rasanya. sebab dia bleh kenal ben 10 tu, walaupun ibu sekali je bukak cerita ben 10 tu kat dia. itu pun 1/2 cerita je.

ok, balik pd chuggington tadi. ni la watak2 utamanya yang hadi dah kenal & boleh sebut plak tu. memang fanatik chuggington la hadi ni.




yang ni plak character2 lain


dari kiri atas: DUNBAR, IRVING, ACTION CHUGGER HARRISON, OLD PUFFER PETE & OLWIN.
dari kiri bawah: HODGE, KOKO, WILSON, BREWSTER & ZEPHY

ada jugak character lain selain train macam VEE, EDDIE, DR. GOSLING. sekarang ni hadi dah ada 3 DVD citer chuggington ni.

yang ni baru beli malam semalam kat jusco bukit raja

yang ni beli dlm 1 @ 2 minggu lepas


ni plak yg memula belikan untuk hadi


agak2 kalau nak hadi dok senyap jd boleh la ibu & babah buat keja lain, senang je. pasangkan la dvd chuggington ni. mesti aman sekejap dunia hahahaha

0 comments: