Sunday, February 14, 2010

hadi @ pantai remis

disebabkan kempunan nak makan seafood kat tanjung harapan, so ibu pun cadang nak bawa nenek & atuk gi pantai remis makan ikan bakar. paksu plak free, so paksu la jadi driver di pantai remis. ini first time kita semua gi pantai remis, kecuali paksu la. dia selalu lepak sana dengan kawan2 dia.

pagi sebelum pegi pantai remis, kita sarapan makan dulu kat ieman tomyam dekat dgn bengkel pak ngah. best lauk pauk dia. rambamg mata nak pilih lauk. pastu ada plak pondok kecil untuk orang yang nak makan bersila. jadi nak kelainan, ibu pun pilih nak makan bersila kat pondok la. si hadi, apa lagi sibuk la dia dok main kat situ.







lepas makan kita pun singgah umah nenek, ambik atuk & paksu. sedap la seafood kat pantai remis. tapi dapat makan ikan bakar & sotong bakar je. ketam & udang tak de. atuk sempat la main layang2 jap, sebelum layang2 tu terlepas sebab angin kuat. nenek plak sempat shopping kupang & talang ikan masin.





tapi cuaca panas sangat. maklum la kat tepi laut. jadi, membeli barang kita pun balik umah. next time kita bleh pegi lagi ye, sebab ibu dah tau jalan.

0 comments: