Monday, February 15, 2010

mandi manda di Port Dickson

penatnyer....baru je balik dari Port Dickson. minggu ni cuti panjang sebab Chinese New Year. dah x tau apa nak buat. So, ibu pun bawak la gi Port Dickson. Nenek & atuk pun ikut sekali. Family pak ngah x dpt ikut sebab dia org balik kampung. katanya gi mandi air terjun kat kampung. pak su plak ada agenda sendiri. yelah plan kita nak gi Port Dickson ni pukul 10 pagi baru buat.

sampai kat Port Dickson tgk ramai org kat sana, tp rasanye penah lebih ramai lagi daripada ni. air laut pun surut skit masa tu. nak menyenangkan kita, sewa la khemah yang ada kerusi & meja sekali. Nenek yang bayar RM20, mahal gak la. tapi dah kita pun pegi tak bawa tikar nak duduk. hadi cukup main suka duduk kat kerusi ni. tengok la tu bukan main senyum lagi. gedik plak ibu tengok..hehehe

cuaca sekarang ni memang sangat la panas. pastu kat Port Dickson ni memang x ujan langsung. mau terbakar kulit memasing bila balik nanti. on the way gi Port Dickson, ibu belikan pelampung doraemon untuk hadi.



Hadi ni plak takut main air laut. bila ombak datang dia pun merengek. apa la hadi... selalu mandi kat bilik air cukup main suka air, dipulas2nya paip air tu. siap nak pegang gayung sendiri. bila bagi berendam kat laut, takut la plak. sudahnye kejap je berendam. Selebihnya lepak kat kerusi & jalan2 kat gigi laut dengan ibu & nenek.

jumaat ni kita gi Port Dickson lagi, ikut babah gi kursus kat Thistle. nampaknya x lama lagi kena la servis keta :-) walau pun keta MyVi kita ni comel sgt, tp keta ni la yg selalu bawa kita gi jalan jauh2 :-)

0 comments: